BASINDAN

TV'DEN

SEBZE VE MEYVE TAKVİMİ

"annesininkızı" Alaçatı Kaybolan Lezzetler Festivali'nin konuğuydu...

Kaybolan Lezzetler Festivali kapsamında, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü, Alaçatı Kapari Otel’de havuz başında kurulan mutfaklarda, unutulan şarkılar eşliğinde, Mutfakların Büyük Sözlüğü, Yemek Kültürü’müzün taşıyıcısı anneler geleneksel tariflerini Kızlarına öğretti. "annesininkızı" önlükleriyle hazır olan anne kızlar, Kapari Otelin havuz başında hoş bir atmosferde geçen etkinlikte unutulan tarifleri pişirdiler.

Pek çok yerli yabancı ünlü şef, gurme, yazarın da katılımıyla, Yunan Şarkıları ve Ege Türküleri eşliğinde tadım yapıldı. Tadımın ardından "Uçun kuşlar uçun, İzmir'e doğru…"isimli Muammer Ketencoğlu şarkısını toplu fotoğraf çekimi sırasında hep birikte seslendirdiler. 

8 Haziran Pazar günü ünlü şeflerle birlikte yemek yarışmasında jüride yer alan "annesininkızı" takımı anneane ve babaanneler, bu kez yarımadanın yarışan yemeklerini tattılar, puan verdiler. Yarışmada,

birinciliği Göce ile Gülbin Limon,

ikinciliği Karidesli Çivek ile Neriman Aydınlı,

üçüncülüğü ise Ödemiş Sini Pidesi ile Sibel Tuncer kazandı.

Birinci olan yemeğe ödülünü veren anneanne-babaanne kurulu doğal ve sempatik tavırlarıyla ilgi odağıydı.

"annesininkızı" etkinliğindeki isimler ve tarifleri şöyle; 

1-Perihan Sarıgöl / Güler Sarıgöl Köymen / Asuman Sarıgöl 
Etli Ekmek Dolması
Haşlama Turşu
Kalgıtma
Lahana Çiyakması (Ovukması)
Pekmezli Un Helvası
(Küçük Menderes Havzası tarifleri) 

2-Güner Çağır / Lale Çağır Uğur / Serap Çağır Cengiz
Kuzu Kebap (Kütahya)
Damat Paçası (tavuklu ) Edirne
Kaymaçina (Boşnak) 

3-Ceyda Barlas / Ebru Barlas İz
Toktok Çorbası (Aydın) 

4-Güldane Kazoluk / Semra Kazoluk
Otlu Bükme / Mercimekli Bükme (Haşhaşlı) (Afyon) 

5-Mahide Yaymacı / Betül Yapar
Yufkalı Kebap (kuzu etli) Manisa’nın krepli kebabı yufkayla 

6-Güler Barlas / Neslihan Barlas
Patlıcan Çentme Yemeği (Denizli) 

7-İkbal Kızılağaç / Işıl Kızılağaç
Çurlama (iç pilavlı, tavuklu börek gibi...) Girit 

8-Meliha Türk / Dilek Türk
Etli Papara (pekçok yörede, farklı malzemelerle) 

9-Claude Besimzade / Hülda Besimzade
Supies (Mürekkep Balığı) Levanten Mutfağı