BASINDAN

TV'DEN

SEBZE VE MEYVE TAKVİMİ

Slowfood

Slow Food'un amaçları arasında giderek hızlanan hayatı normal ritmine döndürerek yavaşlatmak bulunur. Toprağın sunduğu, insanoğlunun asırlar boyunca damıttığı lezzetlerin zevkine varmak, eşsiz lezzetlerin doya doya tadını çıkarmak, doğal olarak bu hareketin tam da kalbinde yatar. İnsanoğlunun tarih boyunca oluşturduğu lezzet dünyasını hiçe sayarak tat zevkini aynılaştıran, yerel lezzetlerin giderek yok olmasına yol açan çokuluslu şirketlerin “Hızlı Yemek” zincirleriyle mücadele etmek elbette hareketin başlıca hedefleri arasındadır. Bu yolda çocukları tat ve gıda konusunda bilinçlendirmek ve onları “Fast Food Bağımlısı Nesiller” olmaktan alıkoymak çok önemli bir çıkış noktasıdır. Bu çıkış noktasından sonra, selam olsun annelere ve kızlarına...