MUTFAKTAN

Ağzı Açık

Kış sofralarını ısıtan lezzet!
Genellikle kış aylarında yapılan ağzı açık, Şanlıurfa’ya özgü yöresel tatlardandır. Misafirlere özel yapılır. Yanında ayran ve bostana ile servis edilir. (Bostana: Şanlıurfa’ya özgü ince kıyım salatadır.) 

Malzemeler:
Hamuru için:
Un – 4 su bardağı
Tuz – 1 çay kaşığı
Ayçiçek yağı – 1 yemek kaşığı
Yoğurt – 1 yemek kaşığı
Su – Kuru hamur olacak kadar ilave edilir

İçi için:
Yağsız Kıyma – ½ kg
Yumurta – 1 tane
Soğan – 1 baş
Salça – 1 yemek kaşığı
Pul biber – 1 tatlı kaşığı
Karabiber – 1 çay kaşığı
Tuz – 1 çay kaşığı 

Hazırlanışı:
Un ve su karıştırarak, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.  Ceviz iriliğinde parçalara ayırıp yuvarlayın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Yuvarladığınız bezeleri fındık lahmacun boyutunda bir oklava ile açın. Kıymayı, ince doğranmış soğan ve baharatlar ile karıştırın. Açtığınız hamurların üzerini biraz su ile ıslatın ve kıymalı karışımı yayın. Hamurun kenarlarını kıvırıp çimdikleyerek kapatın.  Kızgın yağda önce kıymalı yüzü sonra ters yüzünü kızartın. (Önce kıymalı yüzü kızartın ki kıyma dağılmasın.)

Afiyet olsun.