MUTFAKTAN

Akıtma

Asuman Sarıgöl'ün tarifi...

Malzemeler: 
Süt - 1 su bardağı 
Yoğurt - 1 su bardağı
Un - 1,5 su bardağı
Yumurta - 3 adet
Yemek sodası - 1 çay kaşığı
Az tuz
Pişirme için tereyağı

Yapılışı:
Malzemelerin tümünü karıştırıp biraz tuz ekleyerek çırpın. Koyu akışkan bir hamur elde edin. Tavayı ısıtıp tereyağı ile yağladıktan sonra, yaptığınız hamurdan bir kepçe akıtın. Ara sıra tavanızı sallayarak akıtmanın her tarafı ağır ağır pembeleşinceye kadar tutun. Ters çevirip diğer tarafını da pembeleşinceye kadar pişirin. İçine tereyağı ve çökelek koyup rulo yapın, ruloları ikiye bölüp servis edin. İçine domates, roka, maydanozu da ince ince kesip koyabilirsiniz. Malzemeyi kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Mesela tatlı olarak vişne reçeli ya da bal sürüp, balın içine ceviz kırıkları ekleyebilirsiniz. Akıtmanın özelliği, krepe göre daha koyu kıvamlı olması ve tavaya daha kalın dökülmesidir. Lezzeti de bu yüzden farklı olur. Çok kısık ateşte ağır ağır pişirmek gerekir.