MUTFAKTAN

Patlıcanlı Pilav

Serap Cengiz'in tarifi...

Malzemeler:
2 bardak pirinç
3 adet patlıcan
4 adet domates
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı: 
2 bardak pirinç tuzlu suda demlendirilir. Bu arada patlıcanlar alaca soyulup, küçük küpler şeklinde tuzlu suda 20dk kadar bekletilir. Tenceremizde zeytinyağında önce patlıcanlar pembeleşinceye kadar ara ara karıştırılarak kızartılır. Kararmasına kalmadan patlıcana domates rendesi ilave edilir. Biraz tuz eklenip pişince ocaktan alınır. Patlıcanlar tencereden alınırken kevgir kullanılabilir. Domates sosuna pirinçler katılır, sıcak su ilave edilir. Normal pirinç ölçünüzden daha az su koymalısınız. (Domatesin suyunu unutmayın! Normal ölçüden yarım bardak daha az olabilir kullanacağınız suyun ölçüsü.) Ayırdığınız patlıcanları çukurca kaba yerleştirip, üzerine pişmiş domatesli pilavı sıkıca yerleştiriniz. Servis kabınızı ters çevirip tercihen soğuk servis yapınız. Lezzetli yaz pilavı olacaktır.

Püf noktası: Patlıcanlar zeytinyağında çok fazla kızartılmamalıdır. (Pembeleşinceye kadar kızartılır) ayrıca patlıcanlı pilav mevsiminde (yazın) daha güzel görünür ve daha lezzetli olur.