MUTFAKTAN

Sarımsaklı Köfte

Feride Akarca’nın tarifi – Siirt

Tasarruflu Köfte
Ceyhan’a özgü sarımsaklı köfte, artan içli köfte hamurunun değerlendirilmesiyle yapılan bir yemektir. Yanında ayran veya yoğurt ile servis edilir.

Malzemeler:
İnce bulgur – 3 su bardağı
Un - ½  su bardağı
Tuz – 1 tatlı kaşığı
Su – 5 su bardağı
Tereyağı – 100-150 gr
Sarımsak – 3-4 diş
Salça – 1 tatlı kaşığı
Toz biber – 1 çay kaşığı

Hazırlanışı:
Bulguru soğuk su ile ıslatın. Bulguru yarım saat beklettikten sonra iyice yoğurun. Un ve tuzu da ekleyerek tekrar yoğurun. Köfte hamurunu küçük parçalara ayırarak para boyutunda şekillendirin. Kaynamış suyun içine atın.  Köfteler suyun üzerine çıkınca sudan çıkarın.  Köftenin sosu için tereyağı, ezilmiş sarımsak, salça, toz biber ve bir su bardağı suyu karıştırın. Karışım kızınca içine köfteleri katın. Yaklaşık 10 dk sonra fokurdayınca altını kapatın.